Παίζει με τα σκουπίδια και η ΠΟΕ ΟΤΑ-Συνεχίζει την απεργία ως την Πέμπτη-Ψηφίσθηκε η ρύθμιση-Σκουρλέτης: Πολιτικό σχέδιο σε εξέλιξη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε σε καλό κλίμα μετά τις βελτιωτικές προτάσεις, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να εμμείνουν στη σκληρή γραμμή της απεργίας τουλάχιστον ως την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή η ρύθμιση για τις προσλήψεις.

Και αυτό, τη στιγμή που οι τόνοι σκουπιδιών έχουν κατακλύσει τους δρόμους των πόλεων και ο καύσωνας απειλεί να τα μετατρέψει σε υγειονομική βόμβα. Ακόμη κι αν αποφασίσουν να επανέλθουν στη δουλειά του την Πέμπτη οι συμβασιούχοι, θα χρειασθούν αρκετές μέρες για να μαζευτούν τα απορρίμματα.

Π. Σκουρλέτης: Πολιτικό σχέδιο σε εξέλιξη

Σε δήλωσή ο υπουργός Εσωτερικών στο δελτίο του Alpha ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτικό σχέδιο της ΝΔ και του Μητσοτάκη για να περάσει η καθαριότητα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της Νίκος Τράκας είπε πως συνεχίζεται ο αγώνας για να μη μείνει κανείς στον δρόμο και να περάσει η πρότασή της που κατατέθηκε και σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ότι θα αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να επανακαθορίσει τη στάση της.

Μέχρι τότε συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου.

Πάντως, η τροπολογία που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι, εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here