Πέτσας: Τρία ενδεχόμενα ανοιχτά για την προκαταρκτική

Να αφήσουμε τη Βουλή να κάνει τη δουλειά της και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της» επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Real FM, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να επιστρέψει η υπόθεση Παπαγγελόπουλο άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο φαίνεται να υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο» και για τον λόγο αυτό η ΚΟ της ΝΔ πρότεινε τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη Novartis.

Εξήγησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση της Επιτροπής, ενώ αυτή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

«Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή, στον κ. Παπαγγελόπουλο», πρόσθεσε.

Όμως, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν τρία ενδεχόμενα για την πορεία της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου.

Αναλυτικά:

  • Να δει το θέμα η επιτροπή και να αποφασίσει να το επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη
  • Να διεξαχθεί έρευνα και μετά να αποφασίσει η Βουλή εάν είναι αρμοδιότητα δική της ή αν πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη, και
  • Να αποφασίσει, μετά την εξέταση των στοιχείων, ότι είναι δικό της θέμα και να προχωρήσει μέχρι τέλους.

«Θυμίζω ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κρίνει για να διαμορφώσει άποψη», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here