Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων-Η κυβέρνηση δεν περίμενε καν τη γνώμη των ειδικών

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε στον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση των ειδικών, οι οποίο συνεδριάζουν για να αποφασίσουν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, αύριο Δευτέρα!

Δηλαδή για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, παίρνει αποφάσεις για τα σχολεία, αγνοώντας τις απόψεις των ειδικών και υποκύπτοντας προφανώς σε πιέσεις σχολαρχών και ιδιοκτητών φροντιστηρίων, με τους οποίους διατηρεί άριστη σχέση!

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως χθες Σάββατο ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Όπως εξήγησε με την απόφαση του  διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Δήλωσε δε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για ανασχηματισμό τόνισε «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», αλλά σημείωσε πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός που ξέρει καλύτερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here