Πέτσας: Καταργούνται τα τεκμήρια, έρχονται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου

Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων και αντικατάστασή τους από άλλες τεχνικές ελέγχου ανακοινωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η κυβέρνηση προωθεί ήδη τις σχετικές αλλαγές, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώσουν οι πολίτες τα πραγματικά τους εισοδήματα.

«Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή, θα υπάρχει πρόνοια για σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων, εφόσον προωθούμε τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας τα παρακάτω:

«Έχουμε στον πυρήνα του σχεδιασμού μας την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τα τεκμήρια σταδιακά θα φύγουν. Αυτό φέρνει και μια ευθύνη. Όταν φεύγει το αντικειμενικό κριτήριο, θα πρέπει να δούμε τα εισοδήματα να ανταποκρίνονται στα πραγματικά. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές για να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here