Πέτσας: Αποκάλυψε την μεγάλη κοροϊδία των εργαζομένων από τον κ. Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Στην επόμενη τριετία παραπέμπει την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας στόχο της κυβέρνησης να φθάσει, «από τα 650 ευρώ που είναι τώρα, στα 703!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΑΝΤ1, επισημοποίησε την κοροΐδία των εργαζομένων από τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, όταν υποσχόταν αυξήσεις διπλάσιες από την αύξηστου ΕΠ!

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ο κ. Πέτσας σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε είπε ότι κατόπιν εισήγησης Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας -το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η αύξηση αυτή να είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ (σ.σ.: η αύξηση δηλαδή δεν θα φτάνει ούτε στο 10% στα 3 χρόνια). Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επίσης στο ασφαλιστικό, ο κ. Πέτσας είπε στην ίδια συνέντευξη ότι δεν υπάρχει κανένα αρνητικό άρθρο και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, το θέμα των εισφορών και εκείνο της ανταποδοτικότητας, σε ό,τι αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης μετά από κάποια χρόνια εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο νομοσχέδιο που θα οριστικοποιηθεί και θα έρθει την επόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση, θα υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) Οι ασφαλιστικές εισφορές σε κλάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και β) αυτοί που δουλεύουν πάνω από 30 χρόνια, θα δουν να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αναπλήρωσης και να καταλήγουν πάνω από το 50%, πέραν της εθνικής σύνταξης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες.

Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Η περίφημη «συμφωνία αλήθειας» που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here