Ναι ρε φίλε: Χρυσό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους-Το δεύτερο για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο άρχοντας τω κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας, με μιά εκπληκτική εμφάνιση, πήρε τη πρώτη θέση και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε αλάνθαστα ένα δύσκολο πρόγραμμα συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς. Κανείς από τους άλλους συναθλητές του δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Δεύτερος ήρθε ο Βραζιλιάνος Αρτουρ Ζανέτι, χρυσό ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

Ανακουφισμένος μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο έλληνας πρωτααθλητής, υπό του ήχους του Ζορμπά, ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη με την προσφιλή του φράση «ναι εε φίλε, νάι Ελλάδα». Ο Λευτέρης Πετρούνιας, είπε ότι δούλεψε σκληρά μετά το πανευρωπαικό, και είχε την τύχη να μην τραυματισθεί στις προπονήσεις. Αφιέρωσε το μετάλλιο στον πατέρα του, στον προπονητή του και στην Ελλάδα.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα μετά από εκείνο της Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή των 25 μέτρων και το τρίτο συνολικά, αφού η Αννα Κορακάκη πήρε και το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή από 10 μέτρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here