Πετρόπουλος: Το σχέδιο Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις επικουρικών συντάξεων

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει την επικουρική σύνταξη από τον πρώτο πυλώνα στον τρίτο που είναι η ιδιωτική ασφάλιση, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων» τονίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο News 247. 

Οπως σημείωσε στο ασφαλιστικό σύστημα υπάρχουν τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος πυλώνας είναι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης με κύρια και επικουρική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

Αναφερόμενος στο Εθνική Τράπεζας είπε ότι«σήμερα, καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, μετά από 19 μήνες» και επεσήμανε ότι «η Εθνική Τράπεζα επιδίωξε να μην πληρώσει αυτά που οφείλει. Είναι οφειλέτης εισφορών και πρέπει να τις καταβάλει».

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας, ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον πάροχο, λόγω του πολύπλοκου συστήματος, εκτιμώντας ότι θα καταβληθούν το επόμενο δίμηνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here