Πετροπόλεμος ομάδας διαδηλωτών- αστυνομίας μετά την πορεία στη Μυτιλήνη

Αποψη της πορείας νωρίτερα – φωτ. emprosnet.gr

Ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθoύσαν να φτάσουν στη γενική γραμματεία – Αναφορές έχουν επίσης καταγραφεί  για προπηλακισμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από χρυσαυγίτες

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και για το προσφυγικό.

 

 

Οι διαδηλωτές έφταναν στο φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου οπότε και αποχωρούσαν. Τότε εμφανίστηκαν οι νεαροί οι οποίοι επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν ενώ πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρισκόταν πίσω από το φραγμό.

Ακολούθησαν προσπάθειες να φτάσουν στη γενική γραμματεία όπου η εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό είχε ολοκληρωθεί και οι πάντες είχαν αποχωρήσει, μέσω των γύρω στενών, και πάλι όμως αποκρούστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Τελικά ομαδικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, επέστρεψαν στην πλατεία Σαπφούς και πορεύτηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Μέχρι και τα μεσάνυχτα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο κατά ανδρών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν δύο προσαγωγές.

 

Ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μυτιλήνη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο.  Η ένταση έλαβε χώρα μπροστά από το πρώτο αστυνομικό μπλόκο όπου γύρω στις 8 το βράδυ, συναντήθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ (με περίπου 300 συμμετέχοντες) και των φορέων του νησιού (με περίπου 1.200 διαδηλωτές).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here