Πέθανε στα 59 του χρόνια ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Καρανικόλας, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στην κρατική τηλεόραση εργαζόταν από το 1995, ενώ στην 25ετή και πλέον καριέρα του είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Αυριανή, Εξόρμηση, Η Βραδυνή και Ημερησία.

Σημαντική η παρουσία του και στον περιοδικό Τύπο με πολλές συνεργασίες στα περιοδικά Εικόνες, Σύγχρονη Γυναίκα, Τέχνη και Πολιτισμός, Το Παιδί μου κι Εγώ, αλλά και στο ραδιόφωνο.

Κορυφαία στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο». Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτήριζε, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ).

Ο Δημήτρης Καρανικόλας γεννήθηκε στον Άλιμο, το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here