Πέθανε στα 43 ο κινηματογραφικός Μαύρος Πάνθηρας της Marvel

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Chadwick Boseman, γνωστός και ως «Black Panther» του κινηματογράφου, στην ταινία της Marvel.

Ο Boseman πάλευε με τον καρκίνο 4 χρόνια.

Είχε παίξει επίσης στο Marshall και το Da 5 Bloods. Ωστόσο ταυτόχρονα με τον κινηματογράφο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε και μία άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Boseman γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα από Αφροαμερικανούς γονείς. Αφού αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ακολούθησε αμέσως τον δρόμο της υποκριτικής σπουδάζοντας στη Βρετανική Δραματική Ακαδημία του Λονδίνου. Ο πρώτος τηλεοπτικός του ρόλος ήταν το 2003 σε ένα επεισόδιο του Third Watch. Συνέχισε με ρόλους σε γνωστές σειρές όπως το Law & Order και CSI:NY, ενώ παράλληλα δοκίμαζε το ταλέντο του και στη σκηνοθεσία, γράφοντας έργα.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 2013 για την ταινία 42. Το 2016 ήρθε η Marvel και ο χαρακτήρας Black Panther με την ταινία «Captain America: Civil War» για να δώσει εν συνεχεία το όνομα του χαρακτήρα του και τον ρόλο του στην ταινία «Black Panther» που ακολούθησε και τον εκτόξευσε (2018).

Μαζί με τη δόξα, ωστόσο, ο Boseman είχε να αντιμετωπίσει πλέον και τον καρκίνο, τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις χημειοθεραπείες στις πρόβες και τα γυρίσματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here