Πέθανε ο συγγραφέας Ρόμπερτ Πίρσινγκ

Ο Ρόμπερτ Πίρσινγκ, συγγραφέας του βιβλίου «Το ζεν και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσικλέτας», πέθανε σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Το βιβλίο αυτό, με το οποίο έγινε διεθνώς γνωστός, εκδόθηκε το 1974. Αφορά μιά προσέγγιση στη μεταφυσική και την υπαρξιστική φιλοσοφία και πούλησε περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Γεννημένος στη Μιννεάπολη, στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, το 1928, ο Ρόμπερτ Πίρσινγκ απεβίωσε τη Δευτέρα (χθες) στην κατοικία του στο Μέιν (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Με βάση ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα που διήρκεσε 17 ημέρες και το οποίο έκανε με τον γιο του Κρις διασχίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Ρόμπερτ Πίρσινγκ υιοθετεί στο βιβλίο αυτό το όνομα «Φαίδρος», από το πρόσωπο στους Διαλόγους του Πλάτωνα. Στοχάζεται κυρίως για την έννοια της αρετής, την οποία θεωρεί θεμελιώδη στην προσέγγιση της ζωής που οφείλει ο καθένας να έχει.

Ο Κρις πέθανε το 1979, όταν μαχαιρώθηκε στη διάρκεια απόπειρας κλοπής μπροστά από ένα κέντρο ζεν του Σαν Φρανσίσκο όπου σύχναζε.

Ο Ρόμπερτ Πίρσινγκ, που είχε σπουδάσει βιοχημικός, δημοσίευσε και άλλα βιβλία που γνώρισαν ωστόσο μικρότερη επιτυχία, μεταξύ των οποίων το «Lila: An Inquiry into Morals» («Λίλα: Μια έρευνα για την ηθική») το 1991.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here