Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς

Σε ηλικία 86 ετων έφυγε  απο τη ζωή ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς

Είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1932. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συνελήφθη  ως στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάσθηκε από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής  Εργασθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οταν το 1969 απολύθηκε από τη χούντα, αφιερώθηκε στην πεζογραφία και τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων τηλεοπτικών παραγωγών

Εγραψε τα «Ω! τι κόσμος μπαμπά», «Ενυδρείο», «Οι φίλοι», «Η κυρία δεν πενθεί», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Το μαχαίρι στο κόκαλο», «Άνθρωποι και άλογα», τη σατιρική σειρά «Εκείνος και… εκείνος», «Εφημερεύομεν», «Εθνική κωμωδία», «Επικίνδυνο φορτίο», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Μικρές αγγελίες», «Το ρολόι» και 130 θεατρικά μονόπρακτα.

Το βιβλίο του «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» (1989)έχει μεταφραστεί στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, εβραϊκή και τουρκική γλώσσα. Το  μυθιστόρημά του «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας» έχει μεταφραστεί στην τουρκική και ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις. Τελευταίο του βιβλίο ήταν το «Ο πόθος καίει τα σωθικά» (2004, Κέδρος)

Ο Κώστας Μουρσελάς ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και έκτακτο μέλος της Γαλλικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων.

Για χρόνια σπούδαζε βιολί, αλλά μετά αφιερώθηκε περισσότερο στο θέατρο.

Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, από το Θέατρο Τέχνης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και από θιάσους του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος).

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια σοβαρή απώλεια για μας τους Έλληνες. Χάσαμε έναν εξαιρετικό συγγραφέα και έναν πολιτισμένο, ευγενικό άνθρωπο.Λυπάμαι. Ευτυχώς άφησε έργο που αγαπήθηκε- και θα αγαπιέται, είμαι βέβαιη.
    Εύχομαι στον Κώστα Μουρσελά να έχει καλό κατεόδιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here