Πέθανε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Μ. Σωτήρχος

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Σωτήρχος, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Παιδί μεταναστών που έφτασαν στις ΗΠΑ το 1923, και πέρασαν και αυτοί όπως εκατομμύρια άλλοι μετανάστες από το Ελις Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, ο Σωτήρχος μεγάλωσε στο Μανχάταν. Αποφοίτησε από το κολέγιο Μπάρουχ στη Νέα Υόρκη όπως και από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ασχολήθηκε με τις κατασκευές και την κτηματαγορά.

Το 1985 ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν τον όρισε πρεσβευτή στη Τζαμάικα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1989, ο Τζορτζ Μπους, που ήταν και προσωπικός του φίλος, τον όρισε πρεσβευτή στην Ελλάδα. Ηταν ο πρώτος ελληνικής καταγωγής αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα.

Ο Σωτήρχος πέθανε την Κυριακή στη Φλόριντα. Την Πέμπτη 18 Απριλίου η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον αρχιεπισκοπικό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέας Υόρκης, ενώ η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή από τον ίδιο ναό χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου. Πηγή: Protagon.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here