Πέθανε ο Παναγιώτης Νίκας της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας»

Σε ηλικία 85 ετων έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Νίκας,  ιδρυτής της  αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS».

Είχε γεννηθεί το 1932 στη Λακωνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή,  στην Σπάρτη.

Η εταιρία “NIKAS”,  με το σύνθημα «Βλέπεις Νίκας είναι καλό», ξεκίνησε το 1966. Απο το 2003 πέρασε στα χέρια της Global Finance που με 60 εκατ.ευρώ πήρε το πλειοψηφικό πακέτο, το 12% πέρασε στο ΤΧΣ μέσω της Eurobank και ο όμιλος Ρέστη διατηρεί το 9,98% (μέσω της First European Retail Corp.)

Ο Π. Νίκας δημιούργησε και την  “Λακωνική Τροφίμων”, στην οποία συμμετέχει και η Impala Invest B.V., με στόχο να δημιουργήσει ένα boutique όμιλο τροφίμων.

Εκτός από τη “Λακωνική”, στον όμιλο ανήκουν η ΑΛΕΑ, μια εταιρεία με έδρα τη Λακωνία που παράγει λάδι και διακινεί βρώσιμες, η Medolio, η Δίρφυς (εταιρεία εμφιάλωσης νερού), η Λιοστρόφι και η Οικοφάρμα Πελοποννήσου Εκτός από αλλαντικά, παράγει προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά, ξύδι βαλσάμικο, λιαστή ντομάτα κ.α.

Ο  γιός του Γιώργος Νίκας δραστηριοποιείται στην παραγωγή γύρων και κρεατοσκευασμάτων μέσω της “Μέγας Γύρος” και στην μαζική εστίαση στο εξωτερικό μέσω της “GRK Fresh Greek”

Η “Μέγας Γύρος” ιδρύθηκε το 2007 με έδρα τον Ασπρόπυργο. Στο μετοχικό της κεφάλαιο μετέχουν ο Γιώργος Νίκας, ο Νίκος Λούστας (εκ των ιδρυτών της Ελληνικός Γύρος που και αυτή αποκτήθηκε από τη Global Finance) και η Damma Holdings του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου.

Το εργοστάσιο της «Μέγας Γύρος» παράγει σε ημερήσια βάση περίπου 35 τόνους κρεατοσκευάσματα και σουβλάκια, ενώ τροφοδοτεί περί τα 1.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχοντας παρουσία και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Η εταιρεία έχει επεκταθεί παραγωγικά και στις ΗΠΑ, όπου λειτουργεί εργοστάσιο στο Νιου Τζέρσεϋ -δημιουργήθηκε από το 2012  και αλυσίδα καταστημάτων εστίασης με την επωνυμία GRK.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here