Πέθανε ο Ιταλός σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι

Ένας από τους πιο δυνατούς σεφ που εγκαταστάθηκαν ποτέ στην Ελλάδα, ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, ο οποίος αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό, πέθανε το βράδυ της 22ης Αυγούστου έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη μαγειρική πορεία.

Γεννήθηκε στο χωριό Καζανόβα ντι Τολµέτζο, ένα χωριό στα σύνορα µε την Αυστρία και τη Σλοβενία. Το φαγητό ήταν κάτι που του προσέλκυε έντονα το ενδιαφέρον από την παιδική του ηλικία ενώ στη μαγειρική του πορεία γαλουχήθηκε δίπλα στο Ροζέ Βερζέ στη Νότια Γαλλία.

Ανδρώθηκε μαγειρικά στην κουζίνα των κορυφαίων αδερφών Τρουαγκρό στη Λυόν ενώ ταξιδεύοντας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική αποκόμισε εμπειρίες που σημάδεψαν την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Η κουζίνα του δεν ήταν αμιγώς ιταλική αφού οι τεχνικές που εφάρμοζε σε αυτήν ήταν από Νορβηγία µέχρι Περσία, Ινδία και Ιαπωνία. Στην Ελλάδα είναι μόνιμα εγκατεστημένος από τη δεκαετία του ’90 και το ελληνικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τη συνεργασία του με το εστιατόριο «Boschetto»,µέσα στο δασάκι του νοσοκοµείου «Ευαγγελισµός».

Τελευταίος του σταθμός ήταν τα εστιατόρια του Eagles Palace στη Χαλκιδική. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι υπέρτατη βράβευση για τον ίδιο δεν ήταν κάποιο αστέρι Michelin αλλά απλά, το χαμόγελο των πελατών του.

Πηγή: olivemagazine.g

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here