Πέθανε ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, Βαλκανιονίκης και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουλίου, σε ηλικία 79 ετών ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος και συγγραφέας Γιώργος Κατσιμπάρδης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1939 στη Δομβραίνα Βοιωτίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ, ενώ το 1974 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη  του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια (1977 – 2000), και το ίδιο διάστημα χρημάτισε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1984 – 1987) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987 – 1988).

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Orchomenos Press, που μετέδωσε την είδηση του θανάτου του, πολλές φορές υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Συν τοις άλλοις, υπήρξε πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960).

Είχε γραψει μεταξύ άλλων την  «Ιστορία των επτά μύθων» («Λιβάνης»), όπου μεταξύ άλλων ερευνούσε την πολιτική τραγωδία στους αρχαίος δραματαργούς, θέμα που κάποτε εθεωρείτο «φιλολογικό ταμπού».  Ερευνούσε αν καταπιάνονταν οι αρχαίοι δραματουργοί της Αθήνας με ζητήματα πολιτικής συγκυρίας και πώς τα επεξεργάζονταν και πώς τα παρουσίαζαν στους συμπολίτες τους.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here