Πέθανε ο εμβληματικός επιχειρηματίας των Τρικάλων Γρηγόρης Σαράφης

Σε ηλικία 91 ετών, πλήρης ημερών, πέθανε ο τρικαλινός επιχειρηματίας Γρηγόρης Σαράφης, που ταύτισε το όνομα του με την πόλη του μέσα από το γνωστό σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι». 

Ο ικανός επιχειρηματίας είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα το 1927 και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Trikalavoice, υπήρξε ανήσυχο πνεύμα αφού από τα 16του έφυγε από το σπίτι του για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ.  Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του. Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη.

Αριστερός, με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έκανε με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε στους συνεργάτες του.

Πρωτοπόρος στο είδος του, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιραζόταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Αγαπούσε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με πολλούς φίλους στη θεσσαλική πόλη.

Καταπιανόταν με πολλά: ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, ρεμπέτικα αλλά και τζαζ. Φίλοι του λένε ότι ήταν άνθρωπος του γλεντιού, «έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή, συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here