Πέθανε ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος, που δραστηριοοποιείτο κυρίως στις άγονες γραμμές. Αντιμετώπιζε σοβαρα προβλήματα υγείας εδώ και μήνες.

Γεννήθηκε στην Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς. Σπούδασε Ναυτιλιακά σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών, ενώ παράλληλα απασχολούνταν στην εταιρεία. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Γεράσιμος Αγούδημος έχει μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ηταν ιδιοκτήτης των επιβατηγών πλοίων «GA Ferries» και γενικά από τα χέρια του είχαν περάσει (με διαρκείς αγοραπωλησίες) πάνω από 200 πλοία.

Στην Ελβετία πήγε μετά το «λουκέτο» στην επιχείρησή του το 2009, οπότε άρχισαν και ποινικές εκκρεμότητες. Αιτία του λουκέτου ήταν τα χρέη που είχε συσσωρεύσει προς τις εταιρίες πετρελαιοειδών για προμήθεια καυσίμων, τις εταιρίες επισκευών, αλλά και προς τον ΟΛΠ -έφταναν τα 20.000.000 ευρώ και «έπνιγαν» την GA Ferries. Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν του έδωσε τα 17 δρομολογια άγονων γραμμών που τότε διεκδικουσε και παράλληλα άρχισε να κλονίζεται η υγεία του. Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και διακομισθηκε με «φαρμακευτική δηλητηρίαση» σε ιδιωτική κλινική της Γλυφάδας. Φευγει για Ελβετία και πουλάει όλα τα πλοία του και την βίλα του στο Λαγονήσι. Ομως δεν προλαβαίνει να πουλήσει και πολλά, γιατί τον προλαβαίνουν οι πλειστηριασμοί. Υπήρξε ένταλμα συλληψης για ανακριβή  απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εκτελέστηκε επειδή ήταν στην Ελβετία. Επίσης η εταιρεία του είχε δικαστήρια για χρέη προς το ΝΑΤ, τους εργαζομένους του, τους προμηθευτές του και την εφορία.

Ο Γεράσιμος -ή Μάκης, για τους φίλους του-  είχε πάθος με τα άλογα, τα πούρα και την καλή ζωή, και είχε καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και ειδικοτερα με τον Γιωργο Κατσιφαρα, υπουργο Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ την εποχή της ανόδου του Αγόδημου

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here