Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου προ 12ετίας

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, περί τα 12 χρόνια μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ όπου είχε νοσηλευθεί. Ήταν η πρώτη που επιβίωσε για τόσο μεγάλο διάστημα μετά από την σπάνια αυτή επέμβαση.

Ο θάνατος πιθανόν σχετίζεται με την αγωγή που λάμβανε για να μην απορριφθεί το μόσχευμα.

Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από τον σύζυγό της προτού αυτός αυτοκτονήσει, έκανε τον Δεκέμβριο 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες. Ήταν ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιβίωση μετά από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twiter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Γαλλία. Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από τον σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο.Υπέκυψε το Απρίλιο του 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο που δεν είναι γνωστό αν σχετιζόταν με την αγωγή που λάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος.

Στις 13 Απριλίου 2006, μεταμόσχευση στα δύο τρίτα του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα. Πέθανε τον Ιούλιο του 2008 αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here