Πεθαίνουν από την ζέστη οι μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Ο αριθμός των μεταναστών που πεθαίνουν από την ακραία ζέστη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού αυξήθηκε κατά 55% τους τελευταίους εννέα μήνες καθώς αυξήθηκαν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι οικογένειες που προσπαθούν να περάσουν χωρίς νόμιμα έγγραφα στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να φτάσει τριψήφιο αριθμό τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ευάλωτοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες τα αμερικανικά σύνορα, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων κατέγραψε εξάλλου αύξηση 12% στις συλλήψεις μεταναστών σε διάστημα οκτώ μηνών ως τις 31 Μαΐου σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη χροιά.
«Οι θάνατοι που οφείλονται στη ζέστη αναμένεται να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό και το καλοκαίρι μόλις άρχισε», σημείωσε ο Σαμόρα. «Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των παράτυπων μεταναστών που συλλαμβάνουμε, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οικογένειες, είναι πολύ πιο ευάλωτοι», τόνισε.

Οι περισσότεροι μετανάστες που συλλαμβάνονται είναι πλέον από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης έχει καταγράψει αύξηση των θανάτων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με 415 να καταγράφηκαν το 2017.

Μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από υποτροπικές και ορεινές περιοχές φτάνουν στα σύνορα υποσιτισμένοι, χωρίς να έχουν συνηθίσει το κλίμα και ευάλωτοι στη θερμοπληξία, τόνισε ο Σαμόρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here