Πέθαινε απο καρδιοπάθεια, σώθηκε με μεταμόσχευση, απέκτησε γιο, αλλά την λύγισε ο καρκίνος στα 45 της

«Έφυγε» νέα -απο κακοήθεια- η πρώτη Ελληνιδα που τόλμησε παρότι είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, να αποκτήσει παιδί. Το παιδί της όμως δυστυχώς στα 7 του χρόνια, την έχασε απο καρκίνο.

Η Ζωή Κωσταρίδη, στα 45 της χρόνια,  έδωσε την τελευταία της  σκληρη μάχη με τη μοιρα.

Στα 13 της διαγνώσθηκε με σπάνια καρδιοπάθεια, αλά με χάπια κατάφερνε να έχει φυσιολογικη ζωή.  Και στα 23 της χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί, η κατάστασή της επιδεινώθηκε τραγικά. Δούλευε τότε σε δικηγορικό γραφείο, συγχύστηκε με έναν καβγά και έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο. Εζησε, αλλά αποφασίστηκε πλέον να βάλει απινιδωτή. Πέρασαν λιγα χρόνια με τον απινιδωτή, αλλά η καρδιά  «γονάτιζε» μέρα με τη μερα. Δεν μπορουσε πια να ανεβεί ουτε δυο σκαλιά. Μπήκε στη λιστα για μεταμοσχευση.

Το 2004  όντας στα προθυρα του θανάτου, με  βαρύτατη καρδιοπάθεια και ανεπάρκεια,  έζησε επειδή βρέθηκε καδιά προς μεταμόσχευση -η καρδιά ενός 17χρονου απο τον Πύργο Ηλείας, θύματος τροχαίου. Παρότι η μεταμόσχευση ουσιαστικα της απαγόρευε την κύηση, εκείνη πήρε τη μεγάλη αποφαση να το ρισκάρει. Η καρδιά του 17χρονου αλλά και γενικα ο οργανισμος της θαρρραλέας αυτής γυναίκας, άντεξε. Η  Ζωή μπορεσε να γίνει μητέρα όπως επιθυμουσε  -το 2011. Στο αγοράκι της, έδωσε το όνομα του 17χρονου Αργυρη, που της είχε δωρίσει την καρδιά του.

«Η καρδιά μου ειναι Αργυρένια», έλεγε

Εντουτοις η ευτυχία δεν κράτησε πολύ. Παρουσιάστηκε ένας άλλος εχθρός….

Αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη διάδοση της Δωρεάς Οργάνων και ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων. Παρότι η τελευταία μάχη  που κλήθηκε να δώσει φαινόταν άνιση εξαρχης, την έδωσε μέχρι τέλους. Και παρότι η υγεία της πλέον ήταν πολύ κακή, ακόμα και λίγους μήνες πριν εξακολουθουσε να στηρίζει με την διακριτική παρουσία της εκδηλώσεις με θεμα τις μεταμοσχευσεις.

Ο σύζυγός της, Ηλιας, και ο μονάκριβός της γιος Αργύρης, έχουν τώρα μεγάλη και μοναχική ανηφόρα…

Ζωή Κωσταρίδη: Έκανα μεταμόσχευση καρδιάς και κατάφερα να γίνω μαμά

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here