Πετάνε εμβόλια κάθε μέρα λόγω ..ανικανότητας

Η καταγγελία είναι σοβαρή και απαιτείται επίσημη και υπεύθυνη απάντηση. Στο τέλος κάθε ημέρας, πετιούνται στα σκουπίδια δεκάδες δόσεις εμβολίου που περισσεύουν από τα μπουκαλάκια της pfizef λόγω της παντελούς ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειρισθεί στοιχειωδώς ορθά την διαδικασία εμβολιασμού.

Το φαινόμενο έλαβε μάλιστα μεγάλες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη των έξτρα εμβολιασμών ημετέρων στη Κέρκυρα. Μέχρι τότε, η οδηγία ήταν να εμβολιάζονται με τις δόσεις που περισσεύουν στο τέλος κάθε ημέρας στρατιωτικοί ή μέλη υγειονομικού προσωπικού. Κάτι που ήταν έτσι κι αλλιώς ατελέσφορο αφού  δεν είναι δυνατό να είναι όλοι οι στρατιωτικοί και με ποια σειρά άλλωστε, σε ετοιμότητα εμβολιασμού ανά πάσα στιγμή.

Το «πάγωμα» που ακολούθησε το περιστατικό της Κέρκυρας, υποχρεώνει πλέον τους ιγειονομικούς στα εμβολιαστικά κέντρα, να πετούν κυριολεκτικά στα σκουπίδια τις δόσεις των εμβολίων που δεν πρόλαβαν να κάνουν αφού αυτές δεν μπορούν να αποθηκευτούν για χρήση την επόμενη μέρα.

Ωστόσο θα ήταν πολύ απλό να δημιουργήσουν λιστα αναμονής κατά προτεραιότητα, με συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού και με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να μην πάνε χαμένες δόσεις εμβολίων που έτσι κι αλλιώς είναι σε ανεπάρκεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here