Πετάει ο γάιδαρος; Ό,τι πει ο ειδικός κύριος Τσιόδρας!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

‘’Είναι παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Να το πούμε σωστά όπως πρέπει να λέγεται!’’
Σωτήρης Τσιόδρας 28/4/2020

Μπράβο σου καθηγητή Τσιόδρα, χίλια συγχαρητήρια για την υπόδειξη σχετικά με το πώς είναι σωστό να λέγονται τα ανάπηρα παιδιά.
Παιδιά με ειδικές δεξιότητες! Για να το λες εσύ, ο μέγας ειδικός, έτσι 100% είναι, έτσι πρέπει να λέγονται, τελεία και παύλα.

Εμείς από πλευράς μας επιτελώντας το χρέος μας το καταγράφουμε, απλά και μόνο το καταγράφουμε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά – ποιός ξέρει; – κάποια στιγμή στο μέλλον θα ξαναγίνει κάνα συνέδριο με θέμα τα αντιδραστικά στερεότυπα για την αναπηρία και αυτή η τόσο σπουδαία ρήση δεν θα πρέπει να μην το απασχολήσει.

Αλίμονο, να γίνει κάποια στιγμή κάνα τέτοιο συνέδριο και να μην ληφθεί υπόψιν μια τόσο ειδική υπόδειξη; Να συνεχίσουμε εσφαλμένα να λέμε ότι τα ανάπηρα παιδιά θα πρέπει να λέγονται ανάπηρα παιδιά, σα δε ντρεπόμαστε, αντί του μεγαλοπρεπέστατου ‘‘παιδιά με ειδικές δεξιότητες’’ που η μεγαλειώδης εξειδίκευση μας συνέστησε;

Πετάει ο γάϊδαρος; Ό,τι πουν οι ειδικοί, πόσο μάλλον ο ειδικότερος όλων τους! Αν μας πούνε (πει) ότι πετάει πετάει, εμείς – χρέος μας ιερό απέναντι στην πατρίδα που πολεμάει απέναντι στον αόρατο εχθρό – απλά και μόνο το καταγράφουμε. Τελεία και παύλα, μη μας εγκαλέσουν και για προδότες της εθνικής υπόθεσης…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here