Περπατάμε για το Κλίμα-Περπατάμε για την Ειρήνη-21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη

 

Την 21η Σεπτεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, αφιερωμένη φέτος στην απειλή της κλιματικής αλλαγής, https://www.un.org/en/events/peaceday/ η SCI Hellas οργανώνει μια σιωπηλή πορεία από την πλατεία Ομονοίας ως το Ζάππειο 3-5 το απόγευμα με σύνθημά μας.

Περπατάμε για το Κλίμα. Περπατάμε για την Ειρήνη.

Στην πορεία αυτή μαζί μας θα συμμετέχουν οι 18 εθελοντές και εθελόντριές μας του προγράμματος Volunteering for Peace (Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Φιλανδία, ισπανία, Ιταλία, Γαλλία), καθώς και όλες οι ομάδες με τις οποίες συνεργαζόμαστε όπως οι Peaceful Ladies -ομάδα γυναικών με καταγωγή από την Αφρική, Wings to Fly, ομάδα Αφγανών κοριτσιών και Coexistence is Possible -ομάδα νέων με καταγωγή από την Αφρική.

 

Στο δρόμο που θα ακολουθήσουμε θα γίνονται στάσεις σε σημεία με κάποια ιστορική αναφορά όπου και οι ομάδες των εθελοντών μας θα συμμετέχουν σε δρώμενο. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου όπου οι συμμετέχοντες θα παίξουν ένα σύντομο θεατρικό κομμάτι και όλοι/ες μαζί θα σχηματίσουμε τελικά το σχήμα της ειρήνης στο έδαφος.

Η SCI Hellas είναι τμήμα της SCI International, ενός διεθνούς κινήματος ειρήνης που αριθμεί φέτος 100 χρόνια ζωής. Πιστεύουμε ότι ειρήνη δεν είναι η απουσία πολέμου και ότι η κάθε είδους βία αντιμετωπίζεται αν οι άνθρωποι γνωρίσουν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Τώρα πια είμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμα μορφή βίας, αυτή της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση σε αυτήν δεν είναι παρά η γνώση, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί!

 

* Συμμετέχουμε στην καμπάνια της Συμμαχίας για το Κλίμα και της εκστρατείας «17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here