Περούκα – gate: Ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε Δημάδη-Σουλτογιάννη

Για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού κατηγορούνται οι πρωταγωνιστές του γνωστού ως περούκα gate, Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εις βάρος τους από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά στην πλαστογράφηση της υπογραφής του Γ. Χριστοφορίδη, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική διπλωματική αποστολή, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Τότε, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, Δημάδης και Σουλτογιάννης, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν και -στο τέλος- χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας ως… «Χριστοφορίδης»!

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Σουλτογιάννης και είχε ομολογήσει δημόσια την πλαστογραφία. Χαρακτηριστικά, είπε ότι «ο Θάνος, ο Δημάδης, πάνω στη γρηγοράδα του να θέλει να φύγει, υπέγραψε το όνομα ενός φίλου και συναδέλφου»! Με απλά λόγια, παραδέχθηκε το γεγονός, διευκρινίζοντας ότι η πλαστογραφία έγινε από τον Δημάδη και όχι από εκείνον. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε την ποινική δίωξη και στους δύο, από κοινού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here