Perouka gate: Αρνείται ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ότι έγραψε την είδηση

Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Μηλιώνης, διαψεύδει ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος που μετέδωσε το ΑΠΕ σχετικά με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνο Δημάδη, οι οποίοι «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στο ξενοδοχείο του στην Ν. Υόρκη.

Η δήλωσή του αυτή, δεν αλλάζει την ουσία του γεγονότος της μεταμφίεσης, αφού αυτό το ομολόγησαν και οι δημοσιογράφοι. Δημιουργεί όμως ερωτήματα για ποιός μετέδωσε κι έγραψε την επίμαχη είδηση, την οποία οι δύο εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι αμφισβητούν όσον αφορά τη σύλληψη τους και την πλαστογράφηση της υπογραφής συνεργάτη του κ Παππά, στον οποίο φέρονται ότι χρέωσαν λογαριασμό 20 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Γ.Μηλιώνης δήλωσε ότι συντάκτης του ανυπόγραφου τηλεγραφήματος της 18ης Σεπτεμβρίου του ΑΜΠΕ δεν ήταν ο ίδιος, προσθέτοντας ότι εκείνος πάντα υπογράφει τα κείμενά του, είτε με το όνομά του, είτε με τα αρχικά Γ.Μ.

Η δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη, όπως αναρτήθηκε στο typologies.gr, έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.

»Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

»Δεν το έπραξαν.

»Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

»Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ

»Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.

»Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.»

Μετά τη γνωστοποίηση της δήλωσης του κ. Μηλιώνη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ερωτά ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα και προσθέτει: «Μήπως τελικά ο υπουργός-καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;».

Ο Θάνος Δημάδης, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στην εξέλιξη αυτή λέγοντας: «Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσης μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία.»

Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, επίσης μέσω Facebook, σχολίασε: «Μάλιστα. Ο απεσταλμένος του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη δεν ήταν αυτός που υπογράφει τα ΨΕΜΑΤΑ περι συλλήψεως και το υπόλοιπο δημοσίευμα με τα αισχρά ψεύδη. Αρα ποιος; Θα μας απαντήσουν εκεί στο ΑΠΕ; Ο απεσταλμένος του ΑΠΕ που πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο για να δίνει ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη δεν έδωσε την είδηση από τη Νέα Υόρκη… μάλλον περίμενε κάποιον άλλον να τη δώσει… Επίσης δεν βλέπω το ΑΠΕ να έχει αναρτήσει την ανακοίνωση του συναδέλφου Μηλιώνη που τους αδειάζει. Και εδώ χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών;»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here