Περισσότερες εγγυήσεις για τους Ευρωπαίους στη Βρετανία ζητά ο Μπαρνιέ

Ο  «διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, απάντησε στις προτάσεις της Βρετανίας για τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα μετά το Brexit, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες θέλουν οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Μπαρνιέ έγραψε: «Στόχος της ΕΕ για τα δικαιώματα των πολιτών: ίδιου βαθμού προστασία όπως με την νομοθεσία της ΕΕ. Χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία, καθαρή στάση και εγγυήσεις από τη σημερινή θέση της Βρετανίας».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στην ΕΕ θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το 2019.

Αναφερόμενη στα σχέδια της κυβέρνησης για τους ευρωπαίους μετανάστες, είπε ότι όσοι βρίσκονται νόμιμα στη Βρετανία πριν από μία συγκεκριμένη ημερομηνία -η οποία θα καθοριστεί στις μελλοντικές συνομιλίες Λονδίνου – Βρυξελλών- θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα και να καταθέσουν αίτημα για μόνιμη παραμονή στη χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε σε έγγραφό του ότι μετά το Brexit οι πολίτες της ΕΕ που ζουν στη χώρα θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν ειδική ταυτότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here