Περίπου 1 εκατ.χρεωστικές κάρτες εκδόθηκαν μετά την επιβολή των capital controls

Kατακόρυφη αύξηση των χρεωστικών καρτών σημειώθηκε την περίοδο μετά τις 28 Ιουνίου και την επιβολή των capital controls. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα Τρίτη το  Bloomberg, οι χρεωστικές κάρτες που εκδόθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες το συγκεκριμένο διάστημα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο,  η Alpha Bank εξέδωσε περίπου 220.000 χρεωστικές κάρτες τον Ιούλιο, περισσότερες από όσες είχε εκδώσει συνολικά το 2014! Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες περισσότερες από 400.000 χρεωστικές κάρτες.

Σύμφωνα με την Visa Europe, ο αριθμός των ενεργών χρεωστικών καρτών Visa στην Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, με την εταιρεία να καταγράφει μια αύξηση κατά 135% των συναλλαγών με κάρτες τις δυο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιβολή των capital controls.

Ωστόσο, η Ελλάδα κατέχει ένα απο τα πιο χαμηλά ποσοστά στην Ευρώπη όσον αφορά τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα καθώς το 2014 αντιπροσώπευαν το 6% του συνόλου των πληρωμών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here