Περιπετειώδης χρονιά για τον Μητσοτάκη οι 4.172 νεκροί της πανδημίας-Λέξη για τους υγειονομικούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε δυο φορές τον χαρακτηρισμό «περιπετειώδης» για το 2020 κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εξελίξεις του κορωνοϊού.

Στην αρχή της τοποθέτησής του λέγοντας «Σας επισκέπτομαι για τελευταία φορά εντός αυτού του εξαιρετικά περιπετειώδους 2020 για να ανταλλάξουμε τις ευχές μας και βέβαια να σας ενημερώσω και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και ενόψει των εορτών» αλλά και στο τέλος της.

Χαρακτήρισε «περιπετειώδη» τη χρονιά που έχει σημαδέψει τη χώρα με τον πόνο της απώλειας, μέχρι σήμερα, 4.172 συνανθρώπων μας.

Τη χρονιά που άλλαξε τις σταθερές όλων των πολιτών και που οδήγησε μετά τα σκληρά χρόνια του μνημονίου σε νέες τραγικές οικονομικές απώλειες. Με εκατοντάδες συμπολίτες μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή και την ανεργία.

Με ένα μέλλον αβέβαιο, όσο η πανδημία συνεχίζεται και όσο η οικονομική αβεβαιότητα περιμένει στο βάθος του τούνελ.

523 λέξεις και ούτε μια αναφορά στους υγειονομικούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποίησε 523 λέξεις, μιλώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και δεν έκανε ούτε μια αναφορά στους υγειονομικούς. Τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς του ΕΣΥ που εδώ και κοντά ένα χρόνο δίνουν σκληρή «μάχη» χωρίς καμιά ενίσχυση.

Ο πρωθυπουργός αντίθετα είχε να πει πολλά για τον δήθεν καινοτόμο θεσμό του click away που νομίζει ότι έδωσε ανάσα στα μεγάλα και μικρά καταστήματα αλλά και για το εμβόλιο.

Και βέβαια έκλεισε την τοποθέτησή του όπως την άρχισε. «Ήταν μια περιπετειώδης χρονιά και για σας, πρώτη σας χρονιά στα νέα σας καθήκοντα αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε».

Την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στους υγειονομικούς από τον πρωθυπουργό, κάλυψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών επισημαίνοντας ότι αυτό  το οφείλουμε και στον εαυτό μας για το μέλλον, αλλά κυρίως όμως «στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο,  σε όλους αυτούς που τόσο καιρό θυσιάζονται και παλεύουν για όλους εμάς. Δηλαδή τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό. Το να επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας δυσβάσταχτα σ΄ αυτή τη συγκυρία θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι το κατανοούμε αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here