Περιμένουν πράσινο φως από Κομισιόν για την ελληνική πρόταση-Αισιόδοξος ο πρωθυπουγός

Το «οκ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσει επί της ουσίας ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων περιμένουν στις Βρυξέλλες, Ελλάδα, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Η διαμεσολάβηση της Κομισιόν κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αξιολογηθεί η ελληνική αντιπρόταση που κόμισε η αντιπροσωπεία των υπουργών στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, είχε  συνάντηση με στέλεχος εξουσιοδοτημένο από τον. κ. Γιούνκερ, στην οποία,  σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα.

Πηγές από την ΕΕ  αναφέρουν ότι εφόσον οι διαβουλεύσεις του Σαββάτου έχουν κάποιο αποτέλεσμα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, καθώς και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε στο Mega: «Συμμετέχουμε στη διαδικασία. Μόνο μετά την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης από την Κομισιόν θα αποφασίσουμε εάν οι συνομιλίες θα ξαναρχίσουν».

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Γιούνκερ επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία πριν από τη Δευτέρα και το άνοιγμα των αγορών.

«Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι», δήλωσε χαμογελαστός ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ επέστρεψε στο γραφείο του, μετά από μιά χαλαρωτική βόλτα στον Εθνικό Κήπο παρέα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here