Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι χορηγοί του συλλαλητηρίου της Αθήνας για Πρέσπες

Εμπρακτη στήριξη στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Αθήνα την Κυριακή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν πολλοί περιφερειάρχες και δήμαρχοι της χώρας. Είχε προηγηθεί άλλωστε η απόφαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ κατά της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικής της πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες, να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη». Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε: «με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτον: είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι τη θεωρούμε μια εθνικά και διπλωματικά κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεύτερον: θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Αθηνών και ως ΠΕΔ και κάθε δήμος χωριστά, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει, τρίτον: ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές και από τα κόμματα να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και τέταρτον: ανάλογα με την πορεία που θα έχει το θέμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here