Περιφέρεια: Nα κηρυχθούν σε κατάσταση ανάγκης περιοχές της Ηλείας-Μεγάλες καταστροφές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας της Ηλείας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν πλημμυρικά και κατολισθητικά  φαινόμενα.

Ήδη συστάθηκαν από την Περιφέρεια, επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια και εξοπλισμούς, ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τις χαρακτήρισε σοβαρές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η αρχική εκτίμηση των ζημιών.

Όπως πρόσθεσε, «ήδη κλιμάκιο της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών».

Μεγάλες καταστροφές

Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε Στρέφι, Καρούτες και Λαντζόι αλλά και σε περιοχή κοντά στη Σαλμώνη, από τη νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την περιοχή.

Μεγάλες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ στάβλοι, οχήματα, σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι που αναζητούν τρόπους να επουλώσουν τις πληγές τους.

Υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, καθώς και αποστραγγιστικά κανάλια του ΓΟΕΒ και του ΤΟΕΒ της περιοχής.

Επί ποδός μέσα στη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συνέδραμε σε διασώσεις και απεγλωβισμούς πολιτών όπου υπήρξε ανάγκη με επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιάννη Καραμαλίκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here