Περιφέρεια: «Μη απάντηση» της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για το σκάνδαλο των 9 εκατ. ευρώ

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

 

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και του προκατόχου της και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Σγουρού, με φόντο τις καταγγελίες για σκάνδαλο ύψους 9 εκατ. ευρώ σε βάρος της περιουσίας του ΕΔΣΝΑ, δίνει non paper της Ρ. Δούρου που κάνει λόγο για «μη απάντηση του εκπροσώπου της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ» σχετικά με το θέμα.

Υπενθυμίζουμε, ότι η περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ (αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων) Ρ. Δούρου ζήτησε τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου, όπως υπογράμμισε, να διερευνηθεί υπόθεση επιβολής αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος του Συνδέσμου, που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η περιουσία του κατά 9 εκατ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής και πρώην προέδρου του Συνδέσμου, Γιάννη Σγουρού,  που έκανε λόγο “νεόκοπους αντιμνημονιακούς νοσταλγούς του Μακιαβέλι” και κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για ωμά ψέματα και ανεπάρκεια.

«Φτάνει μάλιστα σε τέτοιο σημείο πρόκλησης, που αντί να συγχαρεί την προηγούμενη διοίκηση που μέσα σε ενάμιση χρόνο θητείας παρέδωσε έναν χρεοκοπημένο φορέα πλεονασματικό, να ζητά και τα ρέστα” σημειώνει ο κ. Σγουρός.

Η Ρένα Δούρου, από την πλευρά της σήκωσε το «γάντι» και σε Non Paper εγκαλεί τον προκάτοχό της για «μη απάντηση» σχετικά με το σκάνδαλο.

«Ο εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, στη μη απάντησή του (29/9) σχετικά την έρευνα που ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σχετικά την πρόκληση αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του, περί πολλών τυρβάζει πλην όμως δεν λέει τίποτε ουσιαστικό επί του συγκεκριμένου» υπογραμμίζει η περιφερειάρχης.

Δεν λέει δηλαδή τίποτε, συνεχίζει η ίδια, περί της πρόκλησης ζημίας ύψους 9.000.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος των πολιτών. Και υπογραμμίζει:

«Ο εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ δεν λέει τίποτε για το πώς σε περίοδο που το κάθε ευρώ μετράει, η πρώην διοίκηση του ΕΔΣΝΑ επέτρεψε την πρόκληση ζημιάς σε βάρος του 9.000.000 ευρώ.

Δεν απαντά στο πώς και το γιατί δεν πληρώνονταν τα Χρηματικά Εντάλματα στις κοινοπραξίες.

Δεν απαντά στο πώς ένα Χρηματικό Ένταλμα καθυστέρησε 473 ημέρες!

Δεν απαντά στο γιατί, εφόσον όπως ο ίδιος παραδέχεται ήταν πλεονασματικός ο ΕΔΣΝΑ, οι υπηρεσίες του δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του έναντι των κοινοπραξιών.

Δεν διαψεύδει το γεγονός της τοκοφορίας.

Το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις προκειμένου να συσκοτίσει την πραγματικότητα και τη ζημία τόσων εκατομμυρίων σε βάρος των πολιτών» καταλήγει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here