Πέρασε στην Αρκαδία η φωτιά: Εκκενώνονται χωριά

Δραματική είναι η κατάσταση, πλέον, και στην Αρκαδία. Σύμφωνα με τo arcadiaportal.gr, η φωτιά από την Ηλεία πέρασε τον Ερύμανθο ποταμό που βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και αυτή τη στιγμή καίει πολύ κοντά σε χωριά της δυτικής Γορτυνίας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς να μπορούμε να τη διαχειριστούμε» δήλωσε ο Δήμαρχος της περιοχής, Στάθης Κούλης. Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr, το μέτωπο κατεβαίνει από τον Ίσαρη, και καίει πυκνή δασική έκταση, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατοί.

Ταυτόχρονα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για το χωριό Ράχες, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στην Χώρα. Επίσης, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη δημοτική ενότητα Τροπαίων, ενώ ακόμη πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στον οικισμό Ελαία όπου υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here