Πέρασε οριακά το ν/σ για τη ΔΕΗ-Απουσίαζαν 4 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Με 151 «ναι» έναντι 124 «όχι» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απουσίαζαν από την κυβερνητική πλειοψηφία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Συνολικά απουσίασαν από την ψηφοφορία 25 βουλευτές

«Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποσαφηνίστηκαν τα εργασιακά θέματα, ενώ διαμορφώθηκε και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες, πέρα από την παροχή φθηνού ρεύματος, θα δουν βελτιωμένο τον τοπικό πόρο για το λιγνίτη και, όπως νωρίτερα ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, θα ωφεληθούν επίσης από τον εθνικό πόρο μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση μπροστά μας είναι να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση αναπτυξιακών σχεδίων για τις περιοχές αυτές και η στήριξή τους από πόρους μετάβασης -εθνικούς και ευρωπαϊκούς- και να δοθεί απάντηση στην επόμενη μέρα για τα μεγάλα θέματα της απασχόλησης, των επενδύσεων και των χρήσεων γης που αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις», είπε ο Γιώργος Σταθάκης και προσέθεσε ότι έχουν γίνει τα βήματα ώστε και η ΔΕΗ να ανταποκριθεί και να έχει ένα καλύτερο αύριο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η βελτίωση της θέσης της ΔΕΗ και η απόδοση της στρατηγική της ανάκαμψής της έχει αποτυπωθεί στη ραγδαία ανάκαμψη της χρηματιστηριακής της αξίας τους τρεις πρώτους μήνες του 2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here