Πέρασε κατά πλειοψηφία το αθλητικό νομοσχέδιο -Επιφυλάξεις από ΕΠΟ

     Ψηφίστηκε επιτέλους το αθλητικό νομοσχέδιο, πέρασαν και τα άρθρα 5 και 15 (για τους τακτικούς δικαστές), οπότε πλέον η μπάλα περνάει στο τερέν της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Ο Σταύρος Κοντονής επιμένει πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, κάτι το οποίο όμως θα διαπιστωθεί τις επόμενες ώρες, εν αναμονή φυσικά της αντίδρασης (αν θα υπάρξει και τι είδους) των διεθνών Ομοσπονδιών.

   Τα επίμαχα άρθρα 5 και 15 πέρασαν κατά πλειοψηφία (146 «ναι» σε σύνολο 246 βουλευτών, στο πρώτο μάλιστα έγινε ονομαστική ψηφοφορία ), ενώ το περιβόητο 15 (η δυνατότητα να αποφασίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού για αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις) για το οποίο έγινε τόση κουβέντα τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε τροποποιημένο. Σ’ αυτή την περίπτωση δηλαδή έπιασε τόπο η παρέμβαση του Ινφαντίνο. 

 Η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει αρχικά ονομαστική ψηφοφορία και για το άρθρο 15, αλλά μετά την αλλαγή που έγινε από τον Σταύρο Κοντονή, αποφάσισε να αποσύρει το σχετικό αίτημα, αφού η λέξη «εσωτερικές» βγήκε και ως εκ τούτου έγινε αυτό που ήθελαν ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. 

   Από πλευράς ΕΠΟ εκφράστηκαν επιφυλάξεις πως «δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις των διεθνών Ομοσπονδιών, άρα εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος Grexit», από την άλλη το Υπουργείο επέμεινε κατηγορηματικά  πως έγινε ό,τι χρειαζόταν για να αποφευχθεί το κακό σενάριο και απέδειξαν σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ πως δεν έχουν κανένα ζήτημα να επέμβουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. 

   «Λειτουργήσαμε με αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης. Πιστεύω ότι κάθε Έλληνας φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν διανοήθηκε να οδηγηθούν εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ελληνικές ομάδες και πολύ περισσότερο η Εθνική μας. Πλέον, το βάρος το έχουν άλλοι» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ Κοντονής.

    Το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ επέλεξαν ως στάση το «παρών», ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν κατά συνείδηση. Εκείνος που διαφοροποιήθηκε, ήταν ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος προτίμησε να πει «όχι», έχοντας εκφράσει τις ενστάσεις του για την τριετή θητεία των τακτικών δικαστών.

    Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο άρθρο 5 φώναξε «απέχω», μη ακολουθώντας την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (θεώρησε μάλλον ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας),  ενώ από τους 100 που δεν ψήφισαν το επίμαχο άρθρο, «Οχι» ψήφισαν 67 και 33 «Παρών». Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here