Περαιτέρω διερεύνηση για Βορίδη-Σαλμά ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αρθροσκοπήσεις

Περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών των πρώην υπουργών Υγείας Μάκη Βορίδη και  Μάριου Σαλμά προτείνει η δευτερη πορισματική εκθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεια αναφορικά με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.
Στο κείμενό τους τα μέλη της πλειοψηφιας κάνουν λόγο για οικονομική ζημιά του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση της διαδικασίας της αρθροσκόπησης  και ζητούν την περαιτέρω έρευνα των ενεργειών των δυο πολιτικών προσώπων

Όσον αφορά στον Μάκη  Βορίδη το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει οτι «ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, την εν γένει έλλειψη διάθεσης περαιτέρω διερεύνησης του θέματος ώστε να προστατευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια οικονομικά, καθώς και άγνοια ή υποβάθμιση κρίσιμων θεμάτων, όπως της διαφοράς των ιατρικών πράξεων από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια».

Αναφορικά με τον Μάριο Σαλμα ο οποίος δεν ήταν υπουργος την επίμαχη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τεράστια ηθική απαξία και σε πιθανή εμπλοκη του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, ασκωντας πιέσεις.

«Ο κ. Σαλμάς, αν και δεν ασκούσε δημόσια εξουσία κατά την επίμαχη περίοδο, ελέγχεται για μια προφανώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, ενώ η εν γένει δράση του φανερώνει όχι μόνο αδιαφορία για το γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος μια καταφανώς υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, κάνοντας μάλιστα κατάχρηση στην εφαρμογή της, αλλά γεννά και βάσιμες υποψίες ενεργούς εμπλοκής του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κοινή κομματική ιδιότητα με τους επικεφαλής των γνωμοδοτικών φορέων (ΚΕΣΥ,ΙΣΑ κλπ) , τη πολύχρονη βουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την προγενέστερη παρουσία του ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Υγείας.

Εν κατακλείδι και προεχόντως σημειώνεται η τεράστια ηθική απαξία της συμπεριφοράς του τέως υπουργού κ. Μάριου Σαλμά και σημειώνεται ότι με παρόμοιες πράξεις και παραλείψεις που σκοπό έχουν την προσπόριση αθέμιτου ή, πάντως, μη δικαιολογημένου οικονομικού οφέλους υποβαθμίζεται έως καταρρακώσεως το κύρος που οφείλει να διαθέτει ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου» αναφέρει το πόρισμα.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ζητούν άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των δύο εταιρειών οι οποίες πραγματοποιούσαν την εξέταση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here