Πέντε ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα ο Γ.Πανούσης. Συνεχίζει αύριο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πολύωρη κατάθεση -διήρκησε 5 ώρες και θα συνεχιστεί αύριο- έδωσε σήμερα Πέμπτη ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο Γιάννης Πανούσης. Ο πρώην υπουργός εξετάζεται εφ όλης της ύλης, καθώς το νήμα της κατάθεσής του ξεκινά από την κατάληψη της Πρυτανείας και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του, το 2009 και φθάνει μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα.

Σημεία αιχμής παραμένουν οι καταγγελίες του ίδιου περί σχεδίου εξόντωσής του και η μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Ν.Παρασκευόπουλου και Ν.Τόσκα γαι παραβίαση απορρήτου, αδίκημα που σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση απόρρητων συνομιλιών από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ.

Ολοκληρώνοντας για σήμερα την κατάθεσή του ο κ.Πανούσης εξέφρασε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη:

«Η  Εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ’ τη  Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλλουν στο κράτος δικαίου».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here