Πενταμελές Εφετείο: Ενοχος ο Βλαστός και άλλοι 14 για την απαγωγή Παναγόπουλου

Ενοχο και σε δεύτερο βαθμό έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Παναγιώτη Βλαστό για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλη Παναγόπουλου. Εκτός του Παναγιώτη Βλαστού, που θεωρήθηκε ηθικός αυτουργός,  ένοχοι κρίθηκαν οι Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας, ως φυσικοί αυτουργοί.

Από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους, οι τέσσερις αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη  Βλαστού, Ιωάννα Χήρα.

Ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας -όπως του αποδίδεται- τα νήματά της κινούσε μέσα από τη φυλακή, ενώ απηλλάγη για την ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη λόγω παραγραφής.

Ο Γιαννης Σκαφτούρας καταδικάστηκε μόνο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα αθωώθηκε ή έπαυσε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, που έχει αφεθεί ελεύθερος από πέρσι, καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περι εκρηκτικών μετατράπηκαν από το δικαστήριο σε πλημμεληματικές και παραγράφηκαν.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον Χαράλαμπο Μουστάκα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει για τα ελαφρυντικά και τις ποινές.

Δηλώσεις συνηγόρων

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο συνήγορος του Χαράλαμπου Μουστάκα, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου ρίχνει την αυλαία σε μία υπόθεση που απασχόλησε επί σειρά ετών τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη.

Θεωρώ ότι η πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών για αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης στον εντολέα μου- και εφόσον φυσικά υιοθετηθεί από το Δικαστήριο- είναι απόλυτα συμβατή και με την συμπεριφορά του Χαράλαμπου Μουστάκα, τόσο κατά το χρόνο που διήρκεσε η απαγωγή, όσο και με τη συγχώρεση που γενναιόψυχα του παρείχαν ο κ. Περικλής Παναγόπουλος και η κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτή».

Ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού και της Ιωάννας Χήρα, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε:

«Η περιπέτεια για την Ιωάννα Χήρα έληξε αφού κηρύχθηκε αθώα.  Όλες οι ελπίδες μας τώρα για τον Παν. Βλαστο είναι στην αναγνώριση ελαφρυντικών».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here