Πενήντα κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις στο πλευρό του ΚΚΕ

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Πενήντα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία πέντε κομμάτων, του Αλγερινού Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό, του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Λαών της Ισπανίας, του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκία, που την περασμένη εβδομάδα άρχισαν μια διεθνή καμπάνια αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και την πάλη του.

Στο κείμενο αλληλεγγύης  αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «για πολλά χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, εφαρμόζουν μνημόνια και σκληρούς αντιλαϊκούς νόμους με οδυνηρές συνέπειες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα».

Στο κείμενο επισημαίνεται επίσης ότι:

1. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί, γεννάει κρίσεις, ανεργία και φτώχεια. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι κάθε είδους διαχείριση του συστήματος οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

2. Η ΕΕ είναι ένας αντιδραστικός, ιμπεριαλιστικός οργανισμός και δεν μπορεί να υπάρξει «δημοκρατία», «αλληλεγγύη» και κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσιά του.

«Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτό το μήνυμα εκτιμούμε την αποφασιστική – σταθερή στάση του ΚΚΕ στο πλευρό της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού για την κατάργηση όλων των μνημονίων, ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (και τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα) με την τρόικα (ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ)» καταλήγει το κείμενο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here