ΠΕΝΕΝ: Επίθεση ταγμάτων εφόδου σε αφισοκολλητές- «Η νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία δρα ανενόχλητη»

Επίθεση νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου σε αφισοκολλητές της έξω απόν Οίκο του Ναύτη, στον Πειραιά, την ώρα που κολλούσαν αφίσες για εκδήλωση σχετικά με την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

 Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, η επίθεση έγινε από ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, έξω από τον Οίκο Ναύτη, όπου αρχικά με απειλές και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας σωματική βία τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ «η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.».

Με ανακοίνωση της, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Τέλος, καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here