Πελώνη: Όποιος επιστήμονας δεν συμφωνεί, καλύτερα να σιωπά

Επιμένει η κυβέρνηση δια της Αριστοτελίας Πελώνη να μη δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών. Παρά το ότι ήδη είδε το φως της δημοσιότητας μέρος των πρακτικών, αποκαλύπτοντας τη συστηματική εργαλειοποίηση της επιτροπής από την κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δημοσιοποιηθούν όπως ζητεί εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα πρακτικά στη δημοσιότητα θεωρούμε ότι θα πολιτικοποιούσαν μια συζήτηση αμιγώς επιστημονική και δεν βοηθούν τους επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν εντός της επιτροπής την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη» υποστήριξε στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα, κληθείσα να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση «φόρεσε καπέλο» τις δικές της αποφάσεις στην επιτροπή των ειδικών, η Αρ. Πελώνη ισχυρίστηκε μονότονα ότι η κυβέρνηση λαμβάνει την τελική απόφαση για τα μέτρα, αφού ακούσει την εισήγηση των ειδικών. «Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής, προσβάλει τους επιστήμονες και την πραγματικότητα» υποστήριξε, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν αρνητική η εισήγηση της επιτροπής στην πρόταση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων.

Πάντως, νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα FM καταφέρθηκε εναντίον όσων επιστημόνων διατυπώνουν στα ΜΜΕ απόψεις χωρίς να είναι μέλη της επιτροπής, όσο και εναντίον όσων είναι μέλη της, αλλά δεν… συμφωνούν! «Δεν είναι όλοι οι ειδικοί που ακούτε και ακούμε στα ΜΜΕ, μέλη της Επιτροπής. Πολλές φορές διαφορετικές απόψεις δημιουργούν σύγχυση … είναι καλό να βγαίνει μία φωνή όσον αφορά την Επιτροπή», είπε η κα Πελώνη, συστήνοντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους επιστήμονες δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία να σιωπούν.

«Η Επιτροπή είναι μία επιστημονική επιτροπή, ο επιστημονικός βραχίονας της διαχείρισης της πανδημίας από την αρχή. Εντός της γίνεται επιστημονική συζήτηση, εντός της είναι λογικό να διαμορφώνονται και εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Η εισήγηση που καταλήγει στην κυβέρνηση κάθε φορά είναι μία και είναι της πλειοψηφίας», επανέλαβε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here