Πελώνη-Μαξιμου αδειάζουν τη γραμμή Δένδια: Δεν μας αφορά η τουρκική παρενόχληση σε γαλλικό σκάφος εντός ελληνικής ΑΟΖ-Κατρούγκαλος: Συμφωνεί το ΥΠΕΞ;

Mια δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καταδεικνύει το διαφορετικό μήκος κύματος της γραμμής Μαξίμου από αυτήν του ΥΠΕΞ στα Ελληνοτουρκικά.  Η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά χαρακτήρισε πρόβλημα της Γαλλίας την απειλή από τουρκικό πολεμικό σε γαλλικό ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα «απείλησε» γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης; Έχει κληθεί ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα για εξηγήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ; Αναμένετε πως η Άγκυρα, από εδώ και πέρα, θα ανεβάσει εκ νέου τους τόνους;» ρώτησε δημοσιογράφος με την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντά:

«Δεν αναμένω κάτι. Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Εξηγήσεις για τη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ «αφορά τη γαλλική πλευρά»! Συμφωνεί το ΥΠΕΞ ή πρόκειται να ασκήσει αυστηρό διάβημα στην Τουρκία;» σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here