Πειραιάς: Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή αστέγων που φιλοξενούσε 130 άτομα

Θετικός στον ιό Covid- 19 βρέθηκε άνδρας, ο οποίος διέμενε σε δομή Ημέρας Αστέγων στον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται 130 άτομα!

Ο  Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώθηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για ασθενή με λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος διέμενε στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται 130 άτομα.

Η ανταπόκριση του ΕΟΔΥ ήταν άμεση και ο ασθενής νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομείο της Αττικής  σε καλή κλινική κατάσταση.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και πραγματοποίησαν δειγματοληψία από όλους τους ωφελούμενους αστέγους, καθώς και από το προσωπικό.

Δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση των στενών επαφών αλλά κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου, καθώς και για τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ασθενών με COVID-19 σε χώρους διαμονής πολλών ατόμων, όπως είναι τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι δομές για ηλικιωμένους ή οι δομές χρόνιων πασχόντων για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου και την προστασία των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα για την προαγωγή και την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και παραμένει στη διάθεση των πολιτών.

Προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία που αφορά όλους μας, ο ΕΟΔΥ συμβουλεύει να ακολουθούνται οι σχετικές οδηγίες του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΔΥ 1135 ή να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.eody.gov.gr.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here