Παιγνίδια συμφερόντων πάνω στα σκουπίδια-Μαξίμου: Η ΝΔ επιχαίρει, θέλει αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους των πόλεων από τους τόνους σκουπιδιών, αποτέλεσε για ορισμένους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προωθήσουν τα δικά τους, πολιτικά παιγνίδια συμφερόντων, τα οποία ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό και με οικονομικά, επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Η ΝΔ έσπευσε να αξιοποιήσει τη συγκυρία, προτείνοντας στη κοινωνία, την ακραία, νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, όπου όλα παραδίδονται, δήθεν για λόγους οικονομίας, στα χέρια ιδιωτών. Η επίσημη θέση της για απόλυση των συμβασιούχων και ανάθεση της αποκομιδής σε εργολάβους προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο, κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, γιατί πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα σχέδια της , να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων ιδιώτες. Εγκαλεί μάλιστα τη ΝΔ ότι εξακολουθεί και στο θέμα αυτό, να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε επιρρίψει ευθύνες στη κυβέρνηση, προσθέτοντας την δική της πρόταση για απόλυση ουσιαστικά όλων των συμβασιούχων και ανάθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες, αναφέρει το Γραφείο πρωθυπουργού και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…»..

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία.  Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα.  Προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται. Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς.

Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος», καταλήγει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here