Κάθειρξη 25 χρόνων στον βιαστή τριών παιδιών

Σε κάθειρξη 25 ετών, μειωμένη μόλις κατά ένα χρόνο από πρωτοδίκως, καταδικάστηκε ο 42χρονος Φίλιππος Λεβεντός από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την αποπλάνηση και το βιασμό τριών ανήλικων παιδιών το 2015.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 42χρονο  ο οποίος είχε  είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στον Κορυδαλλό τον Μάρτιο του 2015 να επιβιβάζει στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω facebook.

 «Ελπίζω να συμμορφωθείτε»  είπε στο Φίλιππο Βελβεντό  ο πρόεδρος του δικαστηρίου αμέσως  μετά την ανακοίνωση της ομόφωνη απόφασης που τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή.

Νωρίτερα είχαν απορριφθεί τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που ζήτησε ο 42χρονος.

 «Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται,  χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την ενοχή του  για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου, αλλά και για τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο, που αποκαλύφθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος. Όπως  είναι,  δεν τον χρειάζεται η κοινωνία μόνο κακό κάνει. Ελπίζω αργότερα να συνετιστεί, και αν όχι να προσφέρει κάτι καλό, να προσέχει τουλάχιστον να μη δημιουργήσει αλλά προβλήματα» κατέληξε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος πάντως ο 42χρονος υποστήριξε απολογούμενος  ότι δεν είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χτονο αγόρι , ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε και ότι τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθησαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους.

«Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους. Ζητάω συγνώμη από τους γονείς μου και από τους γονείς των παιδιών. Έχω φέρει μια αναστάτωση αλλά με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγνώμη που εκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών αλλά δεν βίασα κανέναν. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος» είπε ο κατηγορούμενος. 

 Το δικαστήριο επέβαλε  επίσης ομόφωνα στο 42χρονο χρηματική ποινή 120.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here