Παυλόπουλος: Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Μπακογιάννη τον ενημέρωσε για το μεταναστευτικό και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία είναι μέλος.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά» χάνοντας πάρα πολλούς πόρους από την Ευρώπη.

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ως Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβαν πρωτοβουλία, ώστε το Συμβούλιο «που έχει μεγάλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τους πρόσφυγές και τους μετανάστες, να προσφέρει την τεχνογνωσία αυτή στην ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα, να μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, διότι η κατάσταση στα νησιά είναι τόσο τραγική όσο δεν περιγράφεται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι : «Πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής, δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αντιμετωπίσαμε ένα άλλο θέμα. Αυτό το φαινόμενο, αυτή τη ροή παράνομων μεταναστών, αυτού του είδους τους μετανάστες, δεν το έχω ξαναδεί».

Ο κ. Παυλόπουλος, επισήμανε ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συμβάλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής» γιατί, όπως τόνισε, «η Ευρώπη κάποιες στιγμές φαίνεται να ξεχνά ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο, το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο του 2008 (στην διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλη συμμέτοχη) το οποίο περιγράφει τις υποχρεώσεις της Ευρώπης.

Αυτό το Σύμφωνο περιγράφει όχι μόνον ό,τι αφορά την διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης αλλά τις υποχρεώσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλαδή υποχρεώσεις πριν φθάσουν οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Ευρώπης».

Η κ. Μπακογιάννη, επίσης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία κινητοποίησης των ελληνοαμερικανών για το ζήτημα: «Έγινε μια μεγάλη σύσκεψη χθες στον Λευκό Οίκο» είπε η πρώην υπουργός «όπου υπάρχει πλέον η βούληση να βοηθήσουν και εκείνοι με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, βοήθεια, υλικά, ό,τι μπορούν».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα συνορα της ΕΕ φτανουν μεχρι εκει που μπορει να κλεβει των χωρων τα πλουτη
    Τιποτε αλλο δεν την ενδιαφερει Αν δεν μπορει ν αρπαξει σε παραταει Ετσι εκφαζεται
    η αλληλεγγυη της ΕΕ προεδρε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here