Παυλόπουλος: Η εικόνα του νεκρού παιδιού είναι εφιάλτης-Καμιά συνείδηση δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Η εικόνα του νεκρού παιδιού που είδαμε, είναι ένας εφιάλτης που δεν μπορεί να αφήσει καμία συνείδηση να κοιμάται ήσυχη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει αυτή την εικόνα που από μόνη της δείχνει πως αυτές τις ώρες όχι μόνο είμαστε ανέτοιμοι, αλλά δεν φροντίσαμε, ενώ τα φαινόμενα ήταν ορατά, να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα.

» Η ευθύνη της Ευρώπης στον τομέα αυτόν είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από το 2008, όταν πήρε η Ευρώπη την μεγάλη πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο ήταν μπροστά μας τα ζητήματα αυτά, φαινόντουσαν, ιδίως με τις φωτιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρότρυνε δε «να κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση και κυρίως να ρίξουμε το βάρος στον ανθρωπισμό, στην προστασία του ανθρώπου, στην ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Από την πλευρά του ο κ. Εσδρά συμφώνησε με τον Πρόεδρο ότι το πρόβλημα δεν είναι καν ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές. «Στον παγκόσμιο χάρτη με τους διασυνοριακούς θανάτους την πρώτη θέση κατέχει η Μεσόγειος με κοντά στις 3.000 θανάτους, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κόλπος της Βεγγάλης με 800 θανάτους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΔΟΜ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here