‘Πατρίς, Θρησκεία, μια τρελή τρελή Οικογένεια!’’

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια;

Αυτό και μόνο, πάει και τελείωσε; Όχι δα, ή, τουλάχιστον, όχι μόνο. Αλλιώς: κάποια στοιχειώδη βήματα μέσα στο διάβα των δεκαετιών έχουν πραγματοποιηθεί και πάντα (θα) συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Καλά να είναι και κέφι να έχουν για να το παλεύουν οι κοινωνικές πρωτοπορίες και όσοι από τους κατέχοντες θέσεις εξουσίας έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη να τις εμπιστεύονται (έτσι δουλεύει στα μη προηγμένα κοινωνικά περιβάλλοντα το παιχνίδι της προόδου) ανοίγοντας δρόμους.

Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια;
Αυτό και μόνο, πάει και τελείωσε; Δυστυχώς, εξακολουθεί ακόμα να υπάρχει σε περίσσεια τούτο το (θανατηφόρο της προοπτικής) δηλητήριο, ευτυχώς όμως με την πάροδο των χρόνων υπάρχουν ολοένα περισσότερα και ισχυρότερα αντίδοτα. Μπορεί να τα διακρίνει κανείς ακόμα και σε συμβολικού επιπέδου λεπτομέρειες, ακόμα και στο τόσο γοητευτικό και τόσο πολιτικό συνάμα καθημερινό παιχνίδι με τις λέξεις.

Προς απόδειξη: Η πρώτη on line καθολικά προσβάσιμη κινηματογραφική προβολή στη Ελλάδα είναι αυτή της κωμωδίας ‘‘Μια τρελή τρελή οικογένεια’’ του Ντίνου Δημόπουλου που παρουσιάστηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Finos Film Official με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους [SDH: Subtitles for the Deaf or Hard of Hearing].

Επιτρέποντάς μας νοηματικά να αναφωνήσουμε: ‘‘Πατρίς – Θρησκεία – Μια τρελή τρελή Οικογένεια’’

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here