Πάτρα: Καταγγελία για αστυνομική βία σε δημοσιογράφο

«Ρεσιτάλ αστυνομικής βίας» στην πόλη της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ, οργανώσεων που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, «οι δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ ξεχύθηκαν στην πόλη με αφορμή συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί στην πλ. Όλγας, χτύπησαν κόσμο απροκάλυπτα, προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αγωνιστές».

Σύμφωνα δε με την καταγγελία, «εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο “Επί τα πρόσω” που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή δράση συλλογής ειδών πρώτη ανάγκης, προσήγαγαν δεκάδες άτομα, απέκλεισαν κόσμο εντός του χώρου και έπνιξαν την πόλη στα χημικά. Η δημοσίευση καταγγελίας για επίθεση σε δημοσιογράφο με πρωτοφανείς απειλές και μέσα από την πλευρά της αστυνομίας, αποτελεί ακόμα μία ένδειξη των διαθέσεών τους.»

«Η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως θα χτυπά ανελέητα όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των αναγκών του λαού σε συνθήκες πανδημίας. Το λαικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από κινήσεις σαν αυτή βγαλμένες από τα χρόνια της χούντας. Το δογμα «νόμος και τάξη» που θέλουν να επιβάλλουν στο μαζικό κίνημα δεν θα τους περάσει. Να σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, με ανταρσία στην νέα βαρβαρότητα κυβέρνηση-κεφαλαίου, για να βάλουμε σε lockdown την πολιτική τους και όχι τις ζωές μας», καταλήγει η καταγγελία.

Σημειώνεται ότι αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει επωνύμως και ο εκδότης του tetartopress.gr, Βασίλης Πέττας. Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στην προσπάθειά του να καταγράψει τη μαρτυρία ενός από τους προσαχθέντες που ήταν τραυματισμένος, με τον οποίο είχε οπτική επαφή από το παράθυρο του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων παρά το γεγονός ότι αμέσως δήλωσε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα. Στη συνεχεία και για περίπου μια ώρα έγιναν τρεις προσπάθειες σύλληψής του για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Η τελευταία, μάλιστα, αφορούσε κατάθεση μήνυσης από αστυνομικό με πολιτικά για δήθεν βιαιοπραγία από τον Βασίλη Πέττα, εναντίον του.

»Η πραγματικότητα είναι πως λίγη ώρα πριν, και ενώ του είχαν ανακοινώσει πως συλλαμβάνεται επειδή δήθεν βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς που έβρισαν προσαχθέντες, ο ίδιος αστυνομικός τον απομόνωσε σε χώρο που δεν είχε επαφή με άλλο κόσμο,  αποκομμένοι από τους υπολοίπους προσαχθέντες και  χωρίς κανέναν λόγο βιαιοπράγησε κατά του εκδότη  Β. Πέττα, απωθώντας τον βίαια πάνω σε ένα τοίχο με ένα φοριαμό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι, την πλάτη και  το πρόσωπο.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here